De vanligaste frågorna (och svaren)

FÅR ALLA HYRA AV ER?

Man får hyra maskiner av oss om man kan visa upp ett giltigt legitimation samt inte har några betalningsanmärkningar. 

HUR BOKAR MAN?

Du kan boka maskiner hos oss på tre olika sätt. Du kan maila, ringa eller använda bokningslistan. Tänk på att bokningslistan ger en preliminär totalkostnad och att förbrukning och tillbehör kan tillkomma. Vi har öppet månd-fred kl 7-16 och tar inte emot eller lämnar ut maskiner utanför öppettiderna.

NÄR HÄMTAR OCH LÄMNAR MAN?

Vi har öppet måndag-fredag kl 7-16 och det är under öppettiderna man kan hämta och lämna maskiner. Om man vill hyra maskiner över helg så går det jättebra. Man hämtar då fredag eftermiddag (kom överens om tid med oss) och lämnar åter på måndag morgon mellan kl 7-9. 

Vilken golvslip ska jag hyra?

Kolla in vår golvslipsguide. Där kan du läsa om våra golvslipar och förhoppningsvis komma fram till vad just du behöver för ditt golv. Gå till Vilken golvslipning är bäst?

HUR BETALAR MAN?

När man hyr maskiner av oss betalar man med kort, swish eller kontant när man lämnar tillbaka maskinen. Då vet vi hur mycket förbrukningsmaterial som gått och därmed vad vi ska ta betalt. 

kAN NI LEVERERA MASKINEN?

Vi erbjuder hemkörning av vår hyrmaskiner inom Stockholm från 440:- inkl moms. 

HUR FUNGERAR DET MED FÖRSÄKRING?

Våra maskiner är endast försäkrade medan dom står hos oss, så när du lämnar butiken är det din försäkring som gäller vid tex stöld. Om en maskin går sönder under uthyrningsperioden och den ej har misskötts står självklart vi för det. Har den däremot misskötts, tex tappats från en ställning eller körts över med bilen hamnar kostnaden på kunden.