Gammeldags

Welin & Co´s eget varumärke Gammeldags har sina djupa rötter i Skandinavisk golvtradition. Med produkter som förfinats genom decennier erbjuder Gammeldags välbeprövade ytbehandlingar för sekelskifteshus, sekelskifteslägenheter, men även moderna miljöer. I sortimentet finns Trälut, Träsåpa och även Trallsåpa för utomhusbruk.

Se alla Gammeldags produkter i våran webbshop.

gammeldags trallsåpa 2,5 l ofärgad

Gammeldags Trallsåpa

Svensktillverkad traditionell och lösningsmedelsfri ytbehandling för träytor utomhus. Gammeldags Trallsåpa skyddar och återfettar trä, ger en len och behaglig yta. Kan även användas för rengöring.

Gammeldags Trallsåpa är en svensktillverkad traditionell ytbehandling för trä utomhus. En lösningsmedelsfri såpa baserad på sojafetter, som återfettar och skyddar träet, samtidigt som den ger en len och behaglig yta.

Gammeldags Trallsåpa kan användas som ett alternativ till exempelvis träolja för grundbehandling av trätrall utomhus. Samma produkt används sedan vid underhåll och rengöring utomhus.

Gammeldags Trallsåpa är PH neutral i blandad form. Den har fått bedömning rekommenderas av Byggvarubedömningen och klassning A av Sunda Hus. 
Såpan finns ofärgad och med lite vitt pigment vilket ger ljushet.

Till produkten.

Gammeldags träsåpa 2,5 liter

Gammeldags Träsåpa

Traditionell lösningsmedelsfri ytbehandling för trägolv av furu, gran eller lärk. Såpa som tränger ner i träet och skyddar ytan. Gör golvet lent och skönt att gå på.

Gammeldags Träsåpa skyddar trä med hjälp av sojafetter som både återfuktar och ger en skonsam rengöring. Att såpa trägolv bygger på gamla traditioner som både skyddar träet och ger en behaglig yta. Gammeldags Träsåpa passar utmärkt till rengöring och städning eller underhåll av oljade golv, men även som slutbehandling vid lutade golv, så kallade skurgolv.

Gammeldags Träsåpa finns ofärgad och med vitt pigment. Den vitpigmenterade såpan passar speciellt bra till slutbehandling av golv som förbehandlats med Gammeldags Trälut Vit, men även för rengöring av ytor behandlade med till exempel Timberex vitpigmenterade oljor. 

Till produkterna.

trälut

Gammeldags Trälut

 

Gammeldags Trälut finns ofärgad eller med vitt pigment. Den vita luten kan blandas med den ofärgade för en svagare pigmentering.

Lutning ska alltid utföras direkt efter slipning. Att luta en yta är endast en förbehandling och behöver därför kompletteras med en slutbehandling. Till slutbehandling rekommenderas Timberex golvolja, Gammeldags Träsåpa eller Osmo Hårdvaxolja. 

Med Gammeldags Trälut vit som förbehandling och ofärgad Osmo Hårdvaxolja 3062 som slutbehandling blir ytan ljus och matt – både vackert och tåligt. Vill man ha en oljad yta med skurgolvsutseende, används Gammeldags Trälut ofärgad som förbehandling, med slutbehandling av Timberex White alt. Timberex Extra White. För traditionellt skurgolv görs slutbehandling istället med Gammeldags Träsåpa.

Till produkterna.

Gammeldags trälut utan kalk 2,5 liter

Gammeldags Trälut utan kalk

För inomhusbehandling av nyslipade trägolv, paneler, möbler m.m. av furu, gran, lärk. Gammeldags Trälut utan kalk används som förbehandling vid infärgning med pigmenterad olja eller hårdvaxolja.

Gammeldags Trälut utan Kalk är mycket enkel att arbeta med. Efter slipning av golvet appliceras luten med en lutpensel och får torka minst 24 timmar. Inget kalköverskott behöver sedan borstas bort innan slutbehandling, så hela jobbet går mycket snabbare och smidigare än vanligt. 

Gammeldags Trälut utan kalk är färglös. Den används när ett barrträgolv ska få ny kulör. Som underlag för pigmenterad olja, oljebets, dekorvax, hårdvaxolja etc. ger den träet en djupare och jämnare infärgning men också en hårdare och tåligare yta. 

Till produkten