Slipning av Altangolv

Här går vi igenom Steg för Steg hur man slipar sitt altangolv med Edge golvslip. 

Förberedelse

En bra start när man ska slipa sitt altangolv är att först dammsuga och sen skura av golvet med såpa och en vanlig skurborste. Tänk på att förvara oanvända slippapper och dammsugarpåsar inomhus så dom håller sig dammfria om du vill returnera dessa vid återlämning. Här kan du se en film när vi slipar en träaltan med Edge golvslip. 

Slipning av altan med Edge golvslip

  1. Börja med att koppla på en byggdammsugare på Edge golvslip, sätt sedan på vikter och dammkappan som tillkommer. 
  2. Slipningen görs oftast i tre steg: grov, mellan och finslipning beroende på altanens skick. Börja med att slipa ner golvet med grovt slippapper (k24) i golvets riktning tills all gammal ytbehandling är borta och du får ett ljust jämnt resultat. Använd Excenterslip för trappor, i kanterna och där inte Edge kommer åt
  3. Dammsug altanen för att bli av med grova slipkorn som pappret släppt.
  4. Slipa sedan hela golvet med K40 tills alla reporna som K24 orsakat är borta.
  5. Dammsug altanen.
  6. Sedan är det vanligast att man avslutar slipning av trädäck med K80. Vill man ha ett ännu lenare resultat går man även över med K120 efter. 
  7. Dammsug altanen noggrant. Placera dammsuparpåsen på en brandsäker plats utomhus då det finns risk för självantändning.

Tips: Ett altangolv slår sig ofta med tiden och brädorna kan bli väldigt ojämna, sk. skålade. Om det skulle vara så och man inte kommer ända ner i “skålarna” med Edge golvslip använder man sig av en excenterslip för att ta bort de sista färgskiftningarna. 

Ytbehandling

Var noga med att rengöra golvet noga innan ytbehandlingen påbörjas.
Det finns många olika produkter att behandla sina altangolv med. Endast funktionen med golvet och fantasin sätter gränser. Gå till våra ytbehandlingar.