Osmo

Högkvalitativa produkter för behandling av trä och andra sugande naturmaterial, både inomhus och utomhus. Med en mer än hundraårig historia, bred erfarenhet från egen träproduktion och stor forsknings- och utvecklingsavdelning finns det få tillverkare med samma bredd och kvalitet på produktsortimentet. Osmo som kanske är mest känt för den mycket populära hårdvaxoljan, har också ett antal andra produkter för grundbehandling, pigmentering, träskydd, rengöring och underhåll samt verktyg och maskiner.

Se alla Osmo produkter i våran webbshop.

Osmo 3065 Hårdvaxolja originalet 2,5 liter

Osmo Hårdvaxolja Originalet

Hårdvaxolja Originalet
Hårdvaxolja är perfekt för trägolv. Med bas av naturliga vegetabiliska oljor och vaxer, ger hårdvaxoljan en vacker och tålig yta där träets naturliga karaktär bevaras. Ytan blir vatten- och smutsavvisande, och mycket tålig mot spill.

Hårdvaxoljan tränger ner i träet men bildar även ett skyddande skikt på ytan. Det är enkelt att renovera en yta som behandlats med hårdvaxolja, även delar av en yta. Osmo Hårdvaxolja Originalet är ofarlig för människor, djur och växter i torrt tillstånd. Den är också godkänd för leksaker enligt Europanorm EN-71.3 och finns i matt, halvmatt, sidenmatt eller blankt utförande.

Till produkten.

Osmo 3041 natur hårdvaxolja

Osmo Hårdvaxolja Pigmenterad

Hårdvaxolja i olika kulörer för infärgning av massiva trägolv, lamellparkett, OSB eller kork. Passar även för möbler, panel, limträ m.m. Naturolje-/vax baserad. Ger vacker och slitstark yta som tål spill. 

En rad olika kulörer
Osmo Hårdvaxolja Pigmenterad är framtagen för ge en rad olika möjligheter till infärgning av träytor inomhus. Ger precis som den opigmenterade hårdvaxoljan en vacker yta som bevarar träets naturliga karaktär, men adderar också pigment. Ytan blir vatten- och smutsavvisande, slitstark och tålig mot spill.

Till produkterna.

Osmo Oljebets 2,5 Liter

Osmo Oljebets

Infärgning för trägolv, panel, trappor, bänkskivor, möbler och andra träytor inomhus. Finns i många kulörer, ger transparent eller intensiv infärgning beroende på hur den appliceras och antal appliceringar.

Osmo Oljebets används för infärgning av trä inomhus, transparent eller intensivt beroende på valt verktyg och antal appliceringar. Betsen är idealisk för massiva trägolv, parkettgolv, skeppsgolv och även trappor. Den är godkänd enligt EN 71.3 och passar därför också perfekt vid infärgning av bänkskivor, möbler eller andra mindre träytor.

Till produkterna.

Osmo Onecoat 2k Olja

Osmo Onecoat 2K

Lösningsmedelsfri matt proffsprodukt för golv, trappor och möbler av trä. Bara 1 applicering, färdig behandling på 1 dag! Osmo Onecoat 2K är baserad på naturliga oljor, mikroporös. Vatten- och smutsavvisande, mycket tålig mot spill. Passar de flesta träslag, även tropiska.

I serien finns 6100 Ofärgad och 10 vackra kulörer. Kulörerna kan blandas med varandra för skapa ytterligare varianter. Små skador eller repor kan enkelt repareras, utan synliga överlappningar. Osmo Onecoat 2K är speciellt lämplig för olje- och hartsrika träslag, men kan användas på i stort sett alla träslag inomhus.

Osmo Onecoat 2K är en 2-komponentsprodukt för proffsanvändare. Snabbtorkande olja som bara ska appliceras en gång, jobbet kan göras klart på en dag!

Till produkten

 

Osmo Top-Oil 0,5 liter

Osmo Top-Oil

Osmo Top-Oil är en hårdvaxolja speciellt anpassad för köksbänkskivor, bordskivor, möbler och andra ytor av trä inomhus. Ytan får ett vackert utseende och blir motståndskraftig mot hushållskemikalier.

Hårdvaxoljan är livsmedelssäker och baserad på naturliga, vegetabiliska oljor och vaxer som solrosolja, sojaolja, caranuba- och candelilavax. Behandlad yta blir slitstark, vattenavvisande och mycket tåligt för spill av vin, öl, läsk, kaffe, te, fruktjuice, mjölk m.m.

Framhäver träets kulör och ytstruktur. Passar obehandlade och oljade ytor av trä. Används även som slutbehandling av ytor infärgade med Osmo Oljebets eller Osmo Dekorvax (3028 för mörka ytor / mörka träslag, 3058 för ljusa ytor) alternativt ytor som behandlats en gång med någon av de pigmenterade Top-Oil varianterna.

uv-skyddsolja Osmo

Osmo UV-Skyddsolja

Oljebaserat UV-skydd för utomhusbruk. Osmo UV-Skyddsolja finns ofärgad och i flera vackra kulörer, används på vertikalt trä utomhus. Ger behandlad träyta UV-Skyddsfaktor 12.

För dörrar, fönster, väggpanel, carports, skärmar och staket, pergolor och annat vertikalt trä utomhus. Osmo UV-Skyddsolja 424 Gran, 425 Ek, 426 Lärk, 427 Douglasfuru, 428 Ceder och 429 Natur används för infärgning och UV-skydd på vertikala ytor. Osmo UV-Skyddsolja Extra 420 Ofärgad används som ofärgad grundbehandling eller slutbehandling på trädetaljer utomhus infärgade med Osmo Uv-Skyddsolja Pigmenterad alt. Osmo Träskyddslasyr.

osmo_betongolja_610

Osmo Betongolja

För betong och sten inomhus
En ofärgad, sidenmatt impregnering för betong, artificiell sten och oglaserad klinker inomhus. Baserad på naturliga vegetabiliska oljor och vaxer.

Skyddar bords- och bänkskivor, väggar, golv mm
Osmo 610 Betongolja passar speciellt bra för bords- och köksbänksskivor eller fönsterbrädor, väggpaneler, golv m.m. inomhus i kök och badrum. Utöver impregnering av betong, artificiell sten och klinker kan produkten också användas till mikroporös natursten som ex. granit eller kalksten – med polerad, slipad eller rå yta.

Osmo Dekorvax

Osmo Dekorvax Intensiva kulörer

Infärgning för trämöbler och annat inneträ
Den perfekta produkten för alla träytor inomhus – från golv till tak! Vatten- och smutsavvisande, mycket slitstark och tålig mot spill. Tål vin, öl, läsk, kaffe, fruktjuice, mjölk och vatten. Godkänd för barnleksaker enligt EN 71.3.

Alla kulörerna i serien kan blandas med varandra. Det gör det enkelt att skapa en alldeles egen nyans. Från ljust babyrosa, turkost eller mintgrönt till mörkt svartbrun. Bara fantasin sätter gränser!

Första appliceringen ger ett matt och transparent utseende. Två appliceringar gör infärgningen intensiv och ytan sidenmatt (gäller ej 3186 vit matt). På slitytor utförs endast en applicering med dekorvaxen, och därefter alltid en slutbehandling med ofärgad Osmo Hårdvaxolja Originalet eller Rapid. Bords- och bänkskivor infärgas en gång och slutbehandlas med Osmo Top-Oil.

Osmo Dekorvax

Osmo Dekorvax Transparenta kulörer

Transparent infärgning för golv, vägg- och takpaneler, möbler, dörrar och trösklar, barnleksaker med mera av trä inomhus. Finns i många vackra naturliga kulörer.

Professionell infärgning, den perfekta produkten för alla träytor – från golv till tak! Vatten- och smutsavvisande, mycket slitstark och tålig mot spill. Tål vin, öl, läsk, kaffe, te, fruktjuice, mjölk och vatten. Godkänd för barnleksaker enligt EN 71.3.

1-2 appliceringar beroende på önskad färgstyrka. På slitytor en applicering och en slutbehandling med ofärgad Osmo Hårdvaxolja Originalet eller Rapid. Bords- och bänkskivor slutbehandlas med Osmo Top-Oil. Finns i smidiga småpåsar för att prova på!

osmo 8026 rengoringsspray

Osmo Rengöringsmedel

Osmo har ett brett sortiment av rengöringsprodukter för alla typer av golv, bänkskivor och möbler av trä. För enkel och effektiv rengöring både inomhus och utomhus.

Från enkel daglig rengöring till hårt smutsade golv som kräver intensiv rengöring.

Osmo Utomhusprodukter

Osmo Appliceringsverktyg