hyr golvslip & polermaskin 16 tum

Bona Flexisand 1,9 är en mångsidig maskin. Under maskinen kopplar på olika tallrikar för önskat ändamål. PowerDrive som används vid golvslipning har 4 st roterande rondeller som även roterar runt maskinens axel. På rondellerna fäster man 150 mm slippapper med kardborre. Den här tekniken för ytslipning är väldigt effektiv och den har tagit golvslipsbranchen med storm. Med PadDrive blir Bona Flexisand en stark 16″ polermaskin som kan användas vid applicering av olja, hårdvaxolja och lut eller för städning av golvmattor och andra golvytor. Det finns även vikter som man fäster på maskin för mer tyngd vilket är bra vid golvslipning. Maskinen styrs i sidled som en vanlig polermaskin genom att föra handtaget upp och ner. 

Bona Flexisand på parkettgolv
Bona Flexisand är perfekt för parkettgolv. Den rår sig på hårda lacker så som fabrikslack och 2-komponentslack mycket bättre än Edge golvslip tack vare sin effektiva avverkning med dom roterande sliprondellerna.

Bona Flexisand på gran- eller furugolv (brädgolv)
Bona Flexisand kan användas på helt jämna brädgolv. Men ett gammalt brädgolv kan ibland slå sig så att golvet blir ojämnt och får sk. “skålade” brädor. Om “skålarna” skapat nivåskillnader mellan brädorna uppstår kanter som kan skada dom fyra grepplattorna på Bona Flexisands PowerDrive och skapa en onödig kostnad för kunden. Därför rekommenderar vi att Flexisand inte körs på ojämna furu- eller grangolv som har nivårskillnader mellan brädorna, även om dom är små. 

Bona Flexisand på altangolv
Den här golvslipen går tyvärr inte ut på altangolv i dagsläget. Grepplattorna är dyra och tar skada vid även små nivåskillnader mellan brädorna och efter altangolv har glipor mellan brädorna och nästan alltid nivåskillnader funkar det inte bra. Då är Edge golvslip det bästa alternativet.