hyr edge golvslip

Edge golvslip har en excentrisk rektangulär grepplatta där man fäster ett mellanlägg som man köper. Under mellanlägget sätter man sedan slippappret. Edge golvslip är otroligt lättkörd och snäll mot golvet. Eftersom att den inte avverkar lika snabbt som dom andra golvsliparna är det svårt att göra misstag, man riskerar alltså inte att få ett sk. vågigt resultat som många är rädda för med en klassisk valsslip. Edge har ingen dammpåse för uppsamling utan en byggdammsugare kopplas alltid på. Klicka här för att se en av våra filmer med Edge golvslip. 

Edge på parkettgolv
Edge används mycket på parkettgolv där man inte behöver avverka så mycket. Med det menas på golv man inte behöver slipa så djupt. Ligger det däremot en ytbehandling som är svårtslipad kan det kräva många slippapper och timmar för att komma igenom. Vad är då en svårslipad ytbehandling? Det är tex. fernissa som kladdar igen slippappren och en väldigt hård lack. En fabrikslackad parkett kan vara hård, likaså en gammal 2-komponentslack som lagts i flera lager. Det lättaste sättet att veta om man har en svårslipad lack är att testa med en mindre slipmaskin man kanske har tillgång till.
Gå till Steg för Steg – Parkettgolv

Edge på gran- eller furugolv (brädgolv)
Edge funkar bra på dom flesta brädgolv av furu eller gran då dessa träslag är mjuka. Men ibland har brädorna slagit sig lite väl mycket och blir väldigt ojämna och sk. “skålade”. Då kan en annan maskin vara det effektivaste sättet att slipa ner dessa ojämnheter. Men är man oerfaren och har tid på sig fungerar Edge för det med, det tar som sagt bara längre tid. Men har man även en riktigt hård lack eller fernissa på det rekommenderar vi alltid Bona Scorpion.
Gå till Steg för Steg – Furugolv

Edge på altan
Att slipa sin träaltan, också kallat trädäck, är det många av våra kunder som gör under våren och sommaren. Ett fel många gör är att spola den med högtryckstvätt, då kommer stickorna fram och den blir obehaglig att gå på barfota. Det bästa är att slipa, och det gör dom flesta med Edge golvslip. Det man ska veta är att det kan vara tidskrävande beroende på altanens tidigare skick. Har den väldigt ojämn yta, sk. skålade brädor, kan det ta tid. Men bra blir det! 
Gå till Steg för Steg – Altangolv